Како постићи осветљење уличне ЛЕД осветљења?

Димминг ЛЕД стреет Лигхтинг

Као сталан струјни извор, ЛЕД се може инхерентно димитирати. "Струја која протиче кроз ЛЕД лампе одређује излаз светлости." Њихова осветљеност може се подесити једноставно регулацијом струје за напајање слоја полупроводничког материјала причвршћеног на подлогу.

ЛЕД не воли традиционални извор светлости, затамњује и неће утицати на ефикасност и живот ЛЕД. Заправо, затамњивање може смањити њихову радну температуру, чиме продужава животни вијек ЛЕД.
Поред тога, опсег димљења ЛЕД-а је шири од компактних флуоресцентних сијалица и лампе високог интензитета. У поређењу са компактном флуоресцентном лампером од 10% до 30% димминга (подаци Америчког удружења произвођача електричних апарата НЕМА), лампе са високим интензитетом од 30% до 60% димминга (подаци из америчког информационог инжењерства НЛПИП) ЛЕД димминг се може урадити како би се постигло пуно оптерећење испод 1%.

Сваки ЛЕД уређај, уколико желите да замените извор светлости или ЛЕД осветљење, потребан је погон како би се постигао затамњење. Због тога што су ЛЕД диоде са нисконапонским ДЦ извором, ЛЕД диоде захтевају електронски управљач за претварање АЦ у корисну и подесиву ДЦ струју. Ови погони су подељени у два начина затамњења. У режиму модулације ширине импулса (ПВМ), струја преко ЛЕД-а се искључује на врло високој фреквенцији, "обично неколико хиљада пута у секунди", а струја кроз ЛЕД је једнака тренутном просјеку у циклусу ЛЕД прекидања . Смањење ЛЕД-а на вријеме може смањити просечну струју или ефективну струју, чиме се смањује осветљеност ЛЕД-а.
ПВМ и ЦЦР имају своје предности и мане. ПВМ апликација је опсежнија, опсег димљења је шири, може радити свјетлосни излаз од 1% или мање, и без обзира на ЛЕД у називној струји, максималном струјном или нултом текућем раду, може избјећи феномен избјегавања боје. Због тога што ПВМ димминг користи брзо укључивање и искључивање, неопходно је да софистициранији и скупљи уређаји електронског погона генеришу довољне импулзе високих фреквенција како би се спречило треперење људског ока.
ЦЦР затамњивање је ефикасније и једноставно јер захтева много једноставнији и јефтинији уређај за вожњу. За разлику од ПВМ-а, ЦЦР не производи електромагнетне сметње узроковане електромагнетном промјеном високих фреквенција. Поред тога, ЦЦР омогућује да се погон поставља даље од извора свјетлости, што је повољно за замјену извора свјетлости са ЛЕД или за компактне уређаје са ограниченим унутрашњим простором. Међутим, ЦЦР није погодан за апликације у којима је потреба за затамњивање мање од 10%. "У веома ниским тренутним условима, ЛЕД не може исправно радити, светлосни излаз није стабилан.